måndag 29 september 2008

Bok och filmtips

Ibland är det väldigt skönt att fly verkligheten och slukas med av en spännande bok. Då är följande böcker att rekommendera.

Milleniumtriologin (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes) av Stieg Larsson

Lite om handlingen: Mikael Blomkvist som är ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av en finansman. Mikael jobbar på tidskriften Millennium men har bestämt sig att ta en paus från arbetet efter sitt fängelsestraff. Men en dag får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva om släkten Vangers historia. Det visar sig dock att Henrik Vanger egentligen vill ha hjälp med en helt annan uppgift. Blomqvist ska ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i nära fyrtio år.
Blomkvist tar hjälp av den unga, strulig och tatuerad hackern Lisbeth Salander. Hennes speciella egenskaper gör henne till en oslagbar researcher.

Läs mer om Blomkvist och Salanders sökande efter Harriet i "Män som hatar kvinnor".




Jag älskar att drömma mig bort med ett härligt inredningsmagasin. Det är så mysigt att slå sig ner i soffan med en kopp te och inspireras av härliga bilder och tips. Lantliv är en av mina favoriter.



Om du vill se en myspysig film ska du se The Holiday med Kate Winslet, Cameron Diaz och Jude Law.


Iris (Kate) och Amanda (Cameron) är två extremt olika kvinnor. Däremot har båda dåliga erfarenheter av män och vill byta miljö för ett tag. Iris bor i England i en liten mysig söt stuga medan Amanda i en flott villa i Hollywood. Genom internet byter de bostad med varann och vad händer då tror ni? Se den!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

älskade den filmen!

Och Jude LAW så klart hahahha

C

Hermann Dill sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.