lördag 25 oktober 2008

Min viktiga rosa bok


Ett litet tips från mig som faktiskt också är grunden till denna blogg är att skaffa dig en må bra bok (eller en visdomsbok). Här skriver jag upp alla bra och tankevärda meningar som ploppat upp i bla. böcker jag läst, filmer jag sett eller annat. Allt som jag tycker är värt att tänka på mer än en gång skriver jag upp i min rosa bok. Har precis påbörjat min andra då första redan är full.
Så gå och köp en fin anteckningsbok och börja skriv upp sånt du gillar!
--------------------------------------

Undvik inte det jobbiga

------------------------
OM DU ALDRIG MÖTER DINA DEMONER
KAN DU ALDRIG BE DEM FARA OCH FLYGA
(Dr. Phil)
-------------------

fredag 24 oktober 2008

IDOL favvisar


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Johan Palm.......han är såååå egen och så speciell!!! Han kommer att gå långt, med eller utan Idol!!!


Hejar också på Lars.

Ikväll åker nog någon av Robinnarna...tyvärr blir det nog Rock Robin:(

//C

Hur ser världen på mig?



---------------------------

DU VÄLJER GENOM DITT BETEENDE

HUR VÄRLDEN SKA REAGERA PÅ DIG

(Dr Phil)

-----------------------------

torsdag 23 oktober 2008

Rulla liten bulla

Min lilla prinsessa är fortfarande sjuk. Hon tyckte ju min morotskaka var blä så jag ville muntra upp henne. Frågade om jag skulle bara en vanlig sockerkaka men nix pix, damen har krav, hon ville ha bulle.
Storebror hade inget emot det heller...och inte jag heller. När jag gör bullar gör jag "wienerbröds"-bullar med väldans mycket fett...det smälter verkligen i munnen...mums.

Lite rosa glasyr förståss;)

----------------------------------

Inspireras av andra!!

Jag har två personer som inspirerar mig. Dels Leila Lindholm, som jag nämnt tidigare, för att hon gör matlagning och bak till något mysigt och trevligt. Sedan inspireras jag också av Tilde de Paula. En anledning är att hon är ensamstående mamma (om inget nytt hänt på den fronten?) och jobbar och står och ändå orkar hon med att se så fräsch och glad ut. Hon är en duktig programledare och journalist men ändå verkar hon stå med båda fötterna på jorden.


Det är faktiskt ett bra tips... "sno" någon bra egenskap från en eller flera som du blir inspireras av. Med detta menar jag förstås inte att man ska tappa sig själv och bli någon annan utan bara utvecklas som person med lite hjälp av andra:)

------------------------------------------

Att göra sitt bästa



-------------------------

DU GJORDE DET DU VISSTE HUR MAN SKULLE GÖRA

NÄR DU VISSTE BÄTTRE GJORDE DU BÄTTRE

(Dr Phil)

--------------------------

onsdag 22 oktober 2008

Bakning och körkort

Äntligen har jag köpt denna bok. Har ju skrivit ut Leilas recept på nätet förut. Jag älskar ju alla härliga bilder i A piece of cake så man kan bara bläddra på och drömma sig bort. Jättemys.

Titta vilka härliga bilder!!
Tack vare att jag skulle köpa provboken så passade jag på att köpa bakboken också. Ni kanske förstår vilken av de två böckerna jag tittade i först??



Att styra sitt liv åt rätt håll

---------------------------
SITT INTE I BAKSÄTET - SITT I STÄLLET I FÖRARSÄTET
(Dr Phil)
----------------------

tisdag 21 oktober 2008

Min helg och min start på veckan

Min helg var härlig. Jag var"barnfri" och kunde ladda batterierna. Var bla. en sväng till IKEA och
och köpte in lite nya kuddar till soffan.
På måndagmorgonen hann jag till och med att äta en rejäl frukost (barnen kommer hem på e.m).
Det känns så lyxigt att kunna sitta i lugn och ro och äta en ordentlig frukost och titta på nyhetsmorgon. Det hinner man ju inte direkt om man ska försöka få upp två trötta barn och se till att få dom till skolan och dagis.


På måndag vid lunch ringde dagis och sa att lill-fia var dålig. Hämtade hem en mycket trött liten tjej med 39.5 grader. Stackars liten. Försökte få i henne lite mat och det gick till viss del men när jag sa att jag kunde baka en kaka till henne lovar jag att hon blev mycket "piggare":)



Morotskaka (som Valerie inte tyckte var god:))

-----------------------------------------------

Att förstå sig på sig själv


-----------------------------
OM DU FELDIAGNOSTISERAR DINA PROBLEM
FELBEHANDLAR DU DEM OCKSÅ
(Dr Phil)
------------------------------

måndag 20 oktober 2008

Dr Phil - mannen som inte "mesar"

Jag har läst Dr Phils bok Livstrategier och det jag gillade med denna bok var att han var rak på sak och försökte inte försköna det faktum att det är Du som styr ditt liv nu oavsätt vad du varit med om i ditt liv. Boken lär dig att tänka strategiskt och nå framgång i livet inom privatlivet, arbetslivet och hur du växer som människa.











Phillip C. McGraw, född 1 september 1950 i Vinita, Oklahoma, är en amerikansk psykolog med doktorsexamen i ämnet. Han har en talkshow vid namn Dr. Phil, vilket också är hans "artistnamn".
McGraw blev rikskändis i
USA när han medverkade som Oprah Winfreys konsult under en rättegång. Senare blev han en i Oprahs Förändra ditt liv-grupp. Hans tuffa framtoning och rättframma attityd blev snabbt populär. "Säg det som det är" var hans paroll. Efter Oprahs påtryckningar skrev Dr Phil boken Livsstrategier som blev en storsäljare. Den följdes av Relationsakuten och ett par till. Till slut blev McGraw så populär att han fick en egen talkshow utan Oprah. (http://sv.wikipedia.org)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Att välja rätt

---------------------------------

"DU SKAPAR RESULTATEN I DITT LIV - LÄR DIG ATT VÄLJA BÄTTRE SÅ FÅR DU DET OCKSÅ BÄTTRE"

(Dr. Phil)

------------------------------

söndag 19 oktober 2008

Grynet - hon är smart hon


-----------------------
TA INGET SKIT!!!!
-------------------